Zoeken
Strand- en surfplankpad in Cayeux-sur-Mer in Baie de Somme
Disponibilité Réservation
Disponibilité et réservation
Onlineboeking

Picardië

camping in Picardy

Picardië is een kuststreek langs het Kanaal, grenzend aan zee dankzij de trechtermonding vane la Somme. Picardië, gelegen tussen de departementen Île-de-France en Nord-Pas-de-Calais, geniet een benijdenswaardige strategische ligging.

Rijk erfgoed

De streek staat bekend om zijn landelijke karakter en suikerbietplantages, maar wat niet iedereen weet is dat de streek daarnaast vele tradities en een rijk erfgoed kent. Uiteraard is de trekpleister van de regio zonder twijfel de kathedraal van Amiens, maar Picardië heeft ook diverse kastelen en religieuze gebouwen te bieden, zoals de kathedraal van Beauvais.

In de streek zijn diverse sporen van de geschiedenis van de afgelopen eeuwen te ontdekken, zoals het chemin des Dames, en natuurliefhebbers komen in Picardië ook ruim aan hun trekken. Naast het bijzondere vogelpark van Marquenterre, biedt Picardië nog vele andere beschermde natuurgebieden: het bos van Halatte, de baai van de Somme, etc.

Baie de Somme

Profiteer van uw verblijf aan de Picardische kust om Cayeux te bezoeken, een stad die sinds 1928 is uitgeroepen tot kuuroord. Cayeux grenst 14 km lang aan het Kanaal, waarlangs u oude schattige hutjes verscholen ziet liggen. Bezoek daarna Le Hourdel, een vissershaventje in de monding van de baai waar men allerlei verse zeevruchten en andere vis verkoopt. Vervolg uw tocht langs de route Blanche, waarbij u langs duinen komt en een zeehondenkolonie ontdekt. Nog iets wat u zeker zult waarderen in Mollière zijn de kitesurfers die hier gekomen zijn voor de beste brandingsgolven van de kust.

Als u langs Saint Valery sur Somme komt, breng dan een bezoek aan het middeleeuwse centrum en aan de geweldige jachthaven. Meer ten noorden ontdekt u de charmante badplaatsen Quend en Fort Mahon Plage met de prachtige zandstranden.

Côte Picarde Cayeux

Kies Picardië voor uw volgende vakantie
kamperen in onze kraampjes.

Onze campings in de baaien van de Somme en Authie

Camping la Prairie Le Crotoy Tel : 00 33 3 22 27 02 65 Ontdekken
camping la Prairie
Camping Le Walric Saint Valery sur Somme Tel : 00 33 3 22 26 81 97 Ontdekken
camping saint-valéry-sur-somme Le Walric
Camping le Bois de Pins Cayeux sur Mer Tel : 00 33 3 22 26 71 04 Ontdekken
camping le bois de pins
Camping Paradis Le Royon Fort-Mahon Plage Tel : 00 33 3 22 23 40 30 Ontdekken
camping le royon à fort mahon picardie
Camping Paradis Les Roses Quend Plage Tel : 00 33 3 22 27 76 17 Ontdekken
camping les roses à quend en picardie
Camping Paradis les Galets de la Mollière Cayeux sur Mer Tel : 00 33 3 22 26 61 85 Ontdekken
camping les galets de la mollière
Camping Paradis la Croix L'Abbé Saint-Valery-sur-Somme Tel : 00 33 3 22 26 81 97 Ontdekken